Seizoensgebonden eten

Heb je soms weinig inspiratie door de week en weet je niet wat klaar te maken? Wil je gevarieerd en seizoensgebonden eten? Dit menu notitieboek met een groenten- en fruitkalender per maand kan je helpen om voor 1 jaar gevarieerde seizoensmenu’s op te bouwen.

Het is geen zoveelste receptenboek die in de kast gaat verdwijnen. Dit menuboek is een hulpmiddel die je elke dag zou willen gebruiken. Door een ingebouwde groenten- en fruitkalender zie je direct wat in seizoen is en komen je favoriete gerechten spontaan in je hoofd op. Je hebt alvast je favoriete seizoensgerechten zoals pompoensoep in de herfst, een warme stoofpot in de winter of een bessentaart in de zomer. De gerechten hoeven niet ingewikkeld te zijn, maar lekker en gezond en gemakkelijk om klaar te maken door de week als je weinig tijd hebt om te koken.

Elk seizoen heeft een mooie introductie met een fruit/groente in de kijker. ‘Lekkere lente‘, ‘Zoete zomer‘, ‘Heerlijke herfst‘ en ‘Warme winter‘ worden met handgetekende illustraties in beeld gezet.

Probeer al je favoriete gerechten in dit menuboek op te schrijven, experimenteer met groenten en fruit in je gerechten. Volgende jaren kan dit boek dienen als een inspiratie voor weekmenu’s. Je hoeft niet meer na te denken wat klaar te maken of welke groenten en fruit in seizoen zijn. Plus je kan snel een boodschappenlijstje opmaken naargelang gekozen gerechten.

Op het einde van het boek is er een ‘Extra’s‘ gedeelte waar je een weekmenu template en een bladwijzer kan uitknippen.